Dimovodno koljeno fi120 - 90* za kotlove i peći na pelete sa silikonskom gumicom 26,28  (sa PDV-om)
Dimovodna cijev fi120 - 500mm za kotlove i peći na pelete sa silikonskom gumicom 14,34  (sa PDV-om)

Kotao na pelete za centralno grijanje TERMOMONT T55 kW sa samočišćenjem -A++

Na zalihi

4.645,04  (sa PDV-om)

Dostupno uz narudžbu

KOTAO NA PELETE -TERMOMONT T samočišćenje T55 kW

Kotao sa automatskim sagorijevanjem i čišćenjem ložišta i izmjenjivača turbolatora T55 kW

Kotao TERMOMONT T predstavlja već provjereno rješenje kad je u pitanju kotao na pelete, a 2018.godina donosi nova tehnološka unapređenja. Vanjski izgled kotla se nije bitno mijenjao a unutar kotla se radi o potpuno novom kotlu sa nizom novih tehničkih inovacija:

  • Potpuno novi plamenik kotla (Termomont-ovo originalno rješenje zaštićeno u Europskom registru dizajna EUIPO) sa tri zračne promaje (primarni, sekundarni i tercijarni zrak).
  • Totalno sagorijevanje-još veća učinkovitost kotla i još ekonomičniji rad kotla (dodatna ušteda zahvaljujući novom ložištu za izgaranje – temperatura dimnih plinova je dodatno smanjena u odnosu na stariji model.
  • Ložište je samočisteće zahvaljujući pokretnom ljevenom dnu – turbolatori izmjenjivača kotla se također čiste automatski preko elektronike kotla. Rezultat je veoma mala količina pepela koja ostaje u ložištu.

Automatski rad.

  • Svi procesi rada su naravno automatski (paljenje, sagorijevanje, gašenje ložišta). Kontrola sagorijevanja je više stupanjska (5 nivoa snage). Kotao odlikuje tih rad. Regulacija i posluživanje kotla se obavlja pomoću FUMIS displaya osjetljivog na dodir (touch screen) zadnje generacije sa menijem na HRVATSKOM jeziku.
  • Kotao je moguće povezati na vaš sobni žičani ili bežični termostat.
  • Uz dodatnu kupovinu FUMIS mini WiFi-rutera moguće je povezivanje kotla sa internetom i mogućnost paljenja/gašenja kotla putem aplikacije na mobilnom telefonu (android, ios).

Kvaliteta izrade.

  • U skladu sa zahtjevima norme EN 303-5 unutrašnji kotao kotla je napravljen od čeličnog kotlovskog lima debljine 5 milimetara, dok su ostale stranice kotla koje nisu u direktnom kontaktu sa vatrom, debljine 4mm. Emisije dimnih plinova su veoma niske, a efikasnost preko 90% (klasa kotlova 5).

Sigurnost u radu.

  • Dovod peleta iz spremnika je putem internog transportera smještenog u spremniku i potom slobodnim padom kroz odgovarajuću cijev do gorionika. Na internom transporteru je montiran sigurnosni termostat koji sprječava eventualnu pojavu povratnog plamena. Pored toga, s bočne strane postoji otvor koji se aktivira u slučaju neočekivanog nadpritiska u ložištu. Kotao posjeduje i senzor pritiska u ložištu, otvaranjem vrata kotla za vrijeme rada kotla, senzor će zaustaviti motor tj. doziranje peleta te izbaciti alarm.

https://bygreen.hr/wp-content/uploads/2019/07/PROSPEKT-TOBY-2019-1-str-mala.jpg

 

Sa svim našim TERMOMONT pećima i kotlovima upravlja FUMIS upravljačka elektronika u PREMIUM kvaliteti.  VIDEO

 

U skladu s našim pravilima o privatnosti i intelektualnom vlasništvu, sav sadržaj i materijal objavljen na stranicama www.bygreen.hr  u potpunosti je i isključivo vlasništvo tvrtke BYGREEN.

Natrag na vrh